Израелската армия заяви, че се страхува за  живота на бебето,

...
Израелската армия заяви, че се страхува за  живота на бебето,
Коментари Харесай

Израелската армия: Страхуваме за живота на бебето Кфир Бибас, най-малкия заложник на Хамас

Израелската войска съобщи, че се опасява за  живота на бебето, взето за пленник дружно със фамилията му на 7 октомври, когато " Хамас " атакува южната част на Израел, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1569
" Страхуваме се за техния живот ", съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска. Той направи този коментар, откакто израелската войска сподели фрагменти, на които се виждат в тил бебето и неговите родственици, заобиколени от седем въоръжени мъже в линията Газа.

Кадрите са направени на 7 октомври, в деня на тяхното пленяване. Те са от камера на улица в град Хан Юнис, в южната част на линията Газа, на няколко километра от израелския кибуц Нир Оз, откъдето бяха отвлечени бебето и неговите близки. На фрагментите, направени от " Хамас " и показани през днешния ден, се вижда майката на децата Шири Бибас, ужасена пред похитителите си, прегърнала крепко двете си деца.

Бебето Кфир Бибас е най-малкият пленник, държан от " Хамас ". То беше на по-малко от девет месеца в деня на отвличането му.

През ноември " Хамас " сподели, че бебето е умряло, както и неговата майка и братчето му,  като разгласи, че те са били убити при израелска бомбардировка по линията Газа. Но израелските управляващи тогава не потвърдиха тази информация.

В изказване от през днешния ден семейство Бибас приканва " тези, които взимат политическите решения в Израел и по света, които вземат участие в договарянията за освобождение на заложниците, да ги върнат вкъщи в този момент ".

" Да се отвличат деца е закононарушение против човечеството и военно закононарушение. Ариел и Кфир са жертва на едно чудовищно зло ", се споделя в изказването на околните на двете деца и тяхната майка.

Израелският министър председател Бенямин Нетяняху съобщи, че фрагментите " ни припомнят с кого си имаме работа, с жестоки похитители на бебета ". " Ще надигнем пред съда тези похитители на бебета и на майки ", добави той.

" Хамас " популяризира преди време и видео на бащата на двете деца - Ярден Бибас, който също беше похитен на 7 октомври. Това видео беше публикувано след информацията, че децата и тяхната майка са били убити при израелски удар по Газа.

Само от кибуца Нир Оз по време на нападението на 7 октомври бяха похитени над 75 души.

Близките на семейство Бибас алегорично отпразнуваха  първия рожден ден на бебето Кфир Бибас  през януари.

Според израелските управляващи 130 заложници са към момента държани от " Хамас " в Газа. В тази численост има и 30 души, за които се допуска, че са мъртви.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР